Oppervlaktedesinfectie
Aanbevelingen voor de beheersing en preventie van Clostridium difficile-infecties in zorginstellingen
De Hoge Gezondheidsraad van België geeft in dit wetenschappelijk rapport aangaande het volksgezondheidsbeleid, specifieke aanbevelingen aan Belgische gezondheidszorginstellingen voor de preventie en beheersing van infecties met Clostridium difficile in zorginstellingen. Hiernaast vindt u de samenvatting en aanbevelingen. Het originele document kunt u hieronder downloaden.
Er is geen vrije chloor aanwezig in Tristel Fuse Surfaces
Op de vraag of er vrije chloor aanwezig is in Tristel Fuse Surfaces is het antwoord heel eenvoudig: door de aard en samenstelling van de hier gebruikte zoutoplossing (natriumchloriet) wordt vorming van vrije chloor vermeden.
Productvergelijking: chloortabletten (NaDCC) en Tristel Fuse Surfaces
In deze bijdrage vindt u een productvergelijking tussen chloortabletten (NaDCC) en Tristel Fuse Surfaces, een high-level oppervlaktedesinfectiemiddel.
Een infectueuze uitbraak in een zorginstelling: een groeiend probleem
Volgens de WHO vormt weerstand opgebouwd door bepaalde bacteriën, een toenemende bedreiging in onze samenleving. Het brengt ons vermogen om een eenvoudige infectie te behandelen in gevaar. Vanwege deze resistentie is men uitermate bezorgd over de doeltreffendheid van gangbare desinfecterende procedures.
Dit artikel geeft een overzicht van een aantal bacteriën en virussen die moeilijk te voorkomen zijn, en bespreekt verschillende desinfecterende procedures die kunnen gebruikt worden om een infectueuze uitbraak alsnog te voorkomen.
Tristel Fuse Surfaces … een werkbare oplossing!
Bij de aanmaak van de Tristel Fuse Surfaces oplossing conform de gebruiksaanwijzing, wordt een concentratie tot 125 ppm chloordioxide in waterige oplossing gegenereerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen restricties gelden over het aantal reinigingscycli met deze oplossing.