Tristel Fuse for Surfaces – Een veilig en werkzaam alternatief voor chloortabletten

Tijd voor verandering in het Universitair ziekenhuis van Homerton

Chloortabletten worden al tientallen jaren gebruikt in de strijd tegen ziekenhuisinfecties. Chloortabletten hebben echter hun grenzen. Ze zijn schadelijk voor de gebruiker en het milieu én ze tasten de structuur van gebouwen en harde oppervlakken aan. In het Homerton ziekenhuis raakten vloeren beschadigd en het personeel klaagde over gezondheidsproblemen bij het aanmaken van chlooroplossingen. Er moest iets veranderen. Daarom zocht het Infectie Preventie team van het ziekenhuis in Homerton naar een alternatief.

Wat is Tristel?

Tristel is een bedrijf gespecialiseerd in infectiebeheersing en decontaminatie. De firma gebruikt chloordioxide voor het desinfecteren van instrumenten en oppervlakken. De producten van Tristel doden alle organismen, inclusief sporen, binnen korte contacttijden.

Tristel is al meer als 30 jaar actief in de wereldwijde gezondheidszorg en heeft een lange staat van dienst op het gebied van de bestrijding van infecties en alles wat met de ontsmetting van medische instrumenten en oppervlakken te maken heeft.

Wat is chloordioxide?

De werking van chloordioxide is welbekend en er is veel onderzoek naar gedaan. Chloordioxide wordt wereldwijd gebruikt in een groot aantal toepassingen, zoals het wassen van groenten en fruit, het desinfecteren van vlees en gevogelte, en in mondspoelingen en contactlensreinigers.

Hoewel chloordioxide het element ‘chloor’ in zijn naam heeft, zijn de chemische eigenschappen van beiden radicaal verschillend. Chloordioxide heeft een groter oxiderend vermogen dan chloor. Hierdoor is het als desinfectans doeltreffender.

Chloordioxide is werkzaam in veel lagere concentraties dan chloor, wat betekent dat het een beter gezondheids-en veiligheidsprofiel heeft en bovendien veiliger is voor de gebruiker en het milieu. Chloordioxide is een uitermate doeltreffend biocide. Doordat de chemische structuur aan het oppervlak van menselijke cellen verschilt van die van micro-organismen, is het voor de mens veilig en niet toxisch.

in tegenstelling tot chloor beschadigt chloordioxide geen vloeren, tast het geen gepolijste oppervlakken aan, en is het niet bijtend voor roestvrij staal.

Wat is Tristel Fuse for Surfaces?

Tristel Fuse for Surfaces werd ontwikkeld als een praktische en snel werkzame sporicidale en desinfecterende oplossing voor het high-level desinfecteren van grote oppervlakken. Het combineert de biocidale werkzaamheid van chloordioxide met een detergent, wat een dubbelwerkend reinigingsmiddel oplevert.

Fuse for Surfaces is werkzaam tegen het coronavirus

Fuse is snel werkzaam tegen organismen die kunnen leiden tot ziekenhuisinfecties, zoals infecties met het sporenvormende organisme Clostridium Difficile. Het is ook werkzaam tegen MRSA en virussen die via bloed worden overgedragen, inclusief Coronavirussen.

Tristel Fuse is een sporicidale oppervlaktereiniger die wordt geleverd in scheurbare zakjes. Het product kan worden gebruikt op alle harde oppervlakken, inclusief vloeren, muren, deuren en ramen. De oplossing is 24 uur actief.

De chloordioxide wordt onmiddellijk geactiveerd. Er komen geen dampen vrij en omdat Tristel Fuse een vloeistof is, hoeft men niet te wachten tot het product verdund is. Tristel Fuse is onmiddellijk klaar voor gebruik. Het product mag bov

endien gewoon door de gootsteen worden weggespoeld.

Samenvatting van de test in Homerton

De vertegenwoordigers van Tristel organiseerden een test met Tristel Fuse in een aantal afdelingen van het Ziekenhuis van Homerton. Alle schoonmaak- en verplegend personeel kreeg een volledige opleiding.

Nadat de test me succes werd voltooid, voerde het ziekenhuis van Homerton Tristel Fuse for Surfaces in voor alle afdelingen. De afdeling infectie preventie zei er het volgende over:

Het ziekenhuis van Homerton besliste om over te schakelen op Tristel Fuse voor algemene reiniging en desinfectie als onderdeel van ons streven naar het voorkomen en beheersen van infecties. Het product werd begin dit jaar ingevoerd, met uitgebreide opleiding voor zowel het schoonmakende personeel als de verpleging. Het werd enthousiast ontvangen. Het product was interessant voor beide groepen vanwege het bereidingsgemak met een minimale wachttijd en de mogelijkheid om zo goed als alle oppervlakken te reinigen, zoals ladekasten, infuusrekken, matrassen en andere oppervlakken. Het aantal gevallen van infecties met Clostridium difficile was binnen het ziekenhuis al klein. Dat was te danken aan zorgvuldig antibioticavoorschrijfgedrag, dat een paar jaar geleden werd geïntroduceerd, en aan het gebruik van een chlooroplossing. Bovendien is de contacttijd bij chloordioxide minimaal. Tristel is onschadelijk voor apparatuur, in tegenstelling tot chloor, dat bij herhaaldelijk gebruik materialen beschadigt. Ik ben van mening dat Tristel, een product dat doet wat het op de verpakking zegt, in combinatie met voldoende opleiding een doeltreffende reinigingsoplossing is voor het verminderen van ziekenhuisinfecties.”

De voordelen van Tristel Fuse ten opzichte van chloortabletten

 • Gebruiksvriendelijk scheurzakje, tabletten tellen behoort tot het verleden
 • Klaar voor onmiddellijk gebruik, er hoeft niet te worden gewacht tot tabletten zijn opgelost
 • Korte contacttijd voor alle organismen
 • Produceert in tegenstelling tot chloortabletten geen sterke dampen
 • Bevat een reinigingsmiddel: reinigt én desinfecteert
 • Gaat 24 uur mee
 • Kan gebruikt worden met kraanwater op kamertemperatuur
 • Tast gepolijste oppervlakken niet aan en beschadigt geen vloeren of matrassen in tegen-stelling tot chloortabletten
 • Tast roestvast staal of andere metalen niet aan
 • Aanvaardbare kosten: ziekenhuizen melden een besparing of kosten die vergelijkbaar zijn met die van chloortabletten
 • Het personeel vindt het product aangenaam en makkelijk te gebruiken

Studie uit maart 2011

 

Deel dit artikel:

Marketing-team

Dit bericht is geschreven op 13 mei 2020 door Marketing-team.

Over Marketing-team

Overzicht artikelen geschreven door Marketing-team

©2022 tristel.com - Ontwikkeld door RobONTWERPT in samenwerking met Joyce Wever