EN14885:2018 Wat Betekent deze Norm?

Alle desinfectiemiddelen moeten voor commercieel gebruik aan strenge testen worden onderworpen, zoals bepaald door verschillende bestuursorganen over de hele wereld.

EN 14885:2018 is de gids bedoeld voor chemische desinfectiemiddelen en antiseptica die bedoeld zijn voor gebruik in de menselijke, industriële, huishoudelijke en institutionele sector voor de Europese markt. De normen binnen EN 14885:2018 ondersteunen bactericide, yeasticide, fungicide, virucide, mycobactericide, en sporicide claims.

De werkzaamheid van een desinfectiemiddel of antiseptica is afhankelijk van testparameters zoals micro-organismen, contacttijd, conditie, test temperaturen en log reductie. Een claim zal alleen succesvol zijn als het testen tegen alle verplichte micro-organismen succesvol is.

JET voldoet aan de eisen voor oppervlaktedesinfectie met mechanische werking binnen EN14885:2018 en aan de laatst gepubliceerde wettelijke eisen die in de tabel in bijlage beschreven worden.

JET vinkt alle vakjes aan

Jet conform EN14885:2018

  • JET voldoet aan alle EN normen in de medische sector voor oppervlaktedesinfectie met mechanische werking.
  • JET voldoet aan de eis van een contacttijd korter dan 5/15 minuten bij gebruik in de buurt van patiënten en/of personeel.
  • JET is sporicide, mycobactericide, virucide, fungicide en bactericide volgens de EN normen.
  • JET heeft één universele contacttijd van 1 minuut met één concentratie. Verdunning is niet nodig.

 

Deel dit artikel:

Marketing-team

Dit bericht is geschreven op 9 juni 2020 door Marketing-team.

Over Marketing-team

Overzicht artikelen geschreven door Marketing-team

©2020 tristel.com - Ontwikkeld door RobONTWERPT in samenwerking met Joyce Wever