EN14885:2018 Wat Betekent deze Norm?

Alle desinfectiemiddelen moeten voordat ze op de markt worden gebracht aan strenge testen worden onderworpen, zoals bepaald door verschillende bestuursorganen over de hele wereld.

EN 14885:2018 is de gids bedoeld voor chemische desinfectiemiddelen en antiseptica die bedoeld zijn voor gebruik in de menselijke, industriële, huishoudelijke en institutionele sector voor de Europese markt. De normen binnen EN 14885:2018 ondersteunen bactericide, yeasticide, fungicide, virucide, mycobactericide, en sporicide claims.

De werkzaamheid van een desinfectiemiddel of antiseptica is afhankelijk van testparameters zoals micro-organismen, contacttijd, conditie, test temperaturen en log reductie. Een claim zal alleen succesvol zijn als het testen tegen alle verplichte micro-organismen succesvol is.

JET voldoet aan de eisen voor oppervlaktedesinfectie met mechanische werking binnen EN14885:2018 en aan de laatst gepubliceerde wettelijke eisen die in de tabel in bijlage beschreven worden.

Tristel Duo ULT en Tristel Trio Wypes System voldoen aan de eisen voor desinfectie van medische hulpmiddelen met mechanise werking binnen EN14885:2018, en aan de laatst gepubliceerde wettelijke eisen die in de tabel in bijlage beschreven worden.

JET, Tristel Duo ULT en Tristel Trio vinken alle vakjes aan:

  • Voldoen aan alle EN normen in de medische sector voor oppervlaktedesinfectie met mechanische werking.
  • Voldoen aan de eis van een contacttijd korter dan 5/15 minuten bij gebruik in de buurt van patiënten en/of personeel.
  • Sporicide, mycobactericide, virucide, fungicide en bactericide volgens de EN normen.
  • Eén universele contacttijd van 1 minuut voor JET en 30 seconden voor Duo ULT en Trio met één concentratie. Verdunning is niet nodig.

De volledige Europse regelgeving voor desinfectie van medische hulpmiddelen en oppervlaktedesinfectie met mechanische werking, aangepast aan EN14885:2018 zijn in bijlage te vinden.

Deel dit artikel:

Marketing-team

Dit bericht is geschreven op 9 juni 2020 door Marketing-team.

Over Marketing-team

Overzicht artikelen geschreven door Marketing-team

©2022 tristel.com - Ontwikkeld door RobONTWERPT in samenwerking met Joyce Wever