Volatiele anesthetica als sedativa met AnaConDa: een technische evaluatie

Onderstaande inhoud is vertaald vanuit het Engels. Originele titel: A technical review of the history, development and performance of the Anaesthetic Conserving Device “AnaConDa” for delivering volatile anaesthetic in intensive and post-operative critical care.

Een technische evaluatie van de geschiedenis, de ontwikkeling en de prestaties “AnaConDa” voor het doseren van volatiele anesthetica in de intensieve en postoperatieve zorg.

Er vindt een verschuiving plaats bij kritieke zorgen als het gaat om volatiele anesthetica als sedativa voor bepaalde patiënten. Bij deze verschuiving hoort een groeiende hoeveelheid literatuur die de voor- of nadelen beschrijft van het gebruik van isofluraan of sevofluraan voor langdurige sedatie. Deze praktijk vereist een kosteneffectieve, efficiënte en veilige manier om deze sedatieva te leveren, die gelijktijdig kunnen werken met moderne ventilatoren en ventilatieprotocollen, terwijl de zorgomgeving en zorgverleners worden beschermd tegen overmatige blootstelling aan de sedatieva.

AnaConDa voor volatiele anesthetica.

Het Anesthetic Conserving Device (“AnaConDa”, Sedana Medical) is een apparaat dat een veilige sedatieve dosis van ofwel isofluraan of sevofluraan aan een patiënt levert met behulp van de bestaande beademingsapparatuur, spuitpompen en gasmonitoren, voor vluchtige anesthetica. Het apparaat is in wezen een kleine vernevelaar en een HME-filter gecombineerd tot één module.

Net als bij een HME-filter reflecteert het apparaat vocht terug naar de patiënt, maar weerspiegelt het ook 90% van het verdovingsmiddel door het geneesmiddel te adsorberen en vrij te geven met behulp van een eigen koolstoffilament reflecterend medium.

Deze reflectie vermindert de totale hoeveelheid anestheticum die nodig is, waardoor verzwakking van het lichaam bij uitademing wordt verminderd. Het kan worden gebruikt voor 24 uur sedatie en past vrijwel zonder aanpassingen in de huidige kritieke beademingsapparatuurcircuits.

Het volledige artikel (dat u via onderstaande link online kan raadplegen of via de pdf downloadknop op deze pagina) beschrijft de fysieke kenmerken van het apparaat, hoe het werkt, de ontwikkelingsgeschiedenis en de prestatieparameters waaronder het kan worden gebruikt.

Lees het volledige artikel: A technical review of the history, development and performance of the Anaesthetic Conserving Device “AnaConDa” for delivering volatile anaesthetic in intensive and post-operative critical care online.

AnaConDa productpagina

Meer informatie over AnaConDa vindt u via onderstaande button.

> Meer weten

Deel dit artikel:

Marketing-team

Dit bericht is geplaatst op 13 augustus 2018 door Marketing-team.

Over Marketing-team

Overzicht artikelen geplaatst door Marketing-team

©2022 tristel.com - Ontwikkeld door RobONTWERPT in samenwerking met Joyce Wever