Tristels Chloordioxide Effectief Tegen HPV in 30 Seconden

Een wetenschappelijke studie van Meyers, et al., (2020) toont aan dat Tristels Chloordioxide (Tristel Duo en het Tristel Trio Wipes System) effectief is t.a.v. de HPV-types 16 en 18 in 30 seconden. De werkzaamheid van Tristel Duo ULT  en Tristel Trio werd geanalyseerd op zowel met HPV gecontamineerde endovaginale echografietoestellen als op nasendoscopen (ORL).

Dit recente bewijs plaatst Tristel TRIO – samen met Tristel DUO ULT – in de schijnwerpers als de enige manuele HLD desinfectieoplossing op de markt voor Medische Hulpmiddelen.

Methode

  • Getest op nasendoscopen en endocavitaire ultrasone probes zonder hoes
  • Getest op HPV types 16 en 18, veroorzaakt 99% van baarmoederhalskanker en meer dan 90% van orofaryngeale kankers
  • Effectief bewezen in een ultrasnelle contacttijd van 30 seconden

HPV Transmissie

HPV wordt overgedragen door huid-op-huid contact en via slijmvliezen. Het wordt ook verspreid via de mond door orale sex en door te tongzoenen. Overdracht via objecten en oppervlakken in de medische sector (nosocomiale transmissie) is mogelijk als er niet correct gedesinfecteerd wordt.

HPV op Medische Hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen, zoals endocavitaire probes, kunnen een drager zijn van HPV als ze niet correct worden gedesinfecteerd. Jaarlijks worden meer dan 75 miljoen endoscoopprocedures uitgevoerd. HPV kan tot 7 dagen overleven op een oppervlak wanneer er niet correct wordt gedesinfecteerd. Een endoscoop kan dus drager zijn van het virus, wat een volgende patiënt kan infecteren.

High-level Desinfectie

Medische hulpmiddelen die in contact komen met slijmvlies, zoals endocavitaire probes, vereisen een high-level desinfectie (HLD).
High-level desinfectiemiddelen (HLDs) vernietigen alle micro-organismen, met uitzondering van grote hoeveelheden bacteriële sporen.
Het is van groot belang dat high-level desinfectiemiddelen, die gebruikt worden op endocavitaire probes, werkzaam zijn tegen HPV.

Niet alle HPV-tests worden op dezelfde manier uitgevoerd

Chloordioxide effectief tegen HPV

 

MEYERS, C., MILICI, J., ROBISON, R. (2020) ‘THE ABILITY OF TWO CHLORINE DIOXIDE CHEMISTRIES TO INACTIVATE HUMAN PAPILLOMAVIRUS-CONTAMINATED ENDOCAVITARY ULTRASOUND PROBES AND NASENDOSCOPES’. PUBLISHED IN THE JOURNAL OF MEDICAL VIROLOGY.
LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL HIER: BIT.LY/MEYERSHPV

Deel dit artikel:

Marketing-team

Dit bericht is geschreven op 24 augustus 2020 door Marketing-team.

Over Marketing-team

Overzicht artikelen geschreven door Marketing-team

©2021 tristel.com - Ontwikkeld door RobONTWERPT in samenwerking met Joyce Wever