Tristel Fuse Surfaces … een werkbare oplossing!

Tristel Fuse Surfaces is een performant high-level oppervlakte desinfectiemiddel met reinigende werking. Het is een snel én eenvoudig alternatief voor de gangbare toxische of irriterende desinfectieproducten (aldehyden, perazijnzuur, chloor) voor grotere oppervlakken in kritische zones.

Bij de aanmaak van de Tristel Fuse Surfaces oplossing conform de gebruiksaanwijzing (1 zakje op te lossen in 5 liter koud leidingwater), wordt een concentratie tot 125 ppm chloordioxide in waterige oplossing gegenereerd.

Protocol van Tristel Fuse Surfaces Protocol: een high-level oppervlakte desinfectiemiddel

Tristel Fuse Surfaces protocol

De verdampingssnelheid van deze oplossing hangt af van verschillende omgevingsparameters, zoals temperatuur, druk in de kamer, de aard van het behandelde oppervlak, eventuele aanwezige ventilatie enz..

Tristel beveelt altijd aan de oplossing aan te maken en te gebruiken in een voldoende geventileerde ruimte.

Onderzoek

Om een goed idee te krijgen van de aanwezige hoeveelheden chloordioxide in de lucht als gevolg van verdamping van deze oplossing, heeft een extern ingenieursbureau (Envirocare Consultancy) de opdracht gekregen een analyse in reële werkomstandigheden te maken.

Dit onderzoek analyseert de omgevingsconcentraties in de lucht, op basis van één reinigingscyclus per uur, en dit herhaald gedurende 4 uur. Uit de test bleek dat tijdens deze reinigingscycli de blootstellingslimiet voor chloordioxide nooit werd overschreden.

Besluit

Voor de eindgebruiker geldt er dus geen beperking voor wat betreft het aantal reinigingscycli met de Tristel Fuse Surfaces oplossing.

Zoals bij alle chemicaliën, vereist ook het gebruik van de Tristel Fuse Surfaces oplossing een gedegen veiligheidsbeoordeling met betrekking tot de eigen werkomgeving.

Toepassingen

– hoog niveau (high-level) desinfectie van grote oppervlakken, zoals muren en vloeren
– 
hoog niveau (high-level) desinfectie van Laminair Flow (LAF)-kasten
– ..

> Meer weten

Deel dit artikel:

Marketing-team

Dit bericht is geplaatst op 11 juni 2018 door Marketing-team.

Over Marketing-team

Overzicht artikelen geplaatst door Marketing-team

©2022 tristel.com - Ontwikkeld door RobONTWERPT in samenwerking met Joyce Wever