Hoe lang blijft Tristel Duo houdbaar?

Regelmatig wordt de vraag gesteld naar de houdbaarheid van Tristel Duo. Het antwoord daarop is heel eenvoudig: de houdbaarheidsdatum blijft ongewijzigd, ook na opening van het product.

Een flacon Tristel Duo bevat twee afzonderlijke compartimenten die de Tristel Basis (citroenzuur) en Activator (natriumchloriet) oplossingen bevatten. Door de doseerpomp van de flacon in te duwen, wordt – door vermenging van deze 2 chemische componenten – een high-level ontsmettingsmiddel op basis van chloordioxide (CIO₂) geproduceerd.

Aangezien de 2 chemische componenten in de flacon Tristel Duo permanent gescheiden zijn, blijft de houdbaarheidsdatum ongewijzigd, ongeacht of de flacon geopend is (of de doseerpomp geactiveerd is) of niet.

De houdbaarheidsdatum vindt u onderaan op de keerzijde  van de flacon Tristel Duo.

Houdbaarheidsdatum op een flacon Tristel Duo. Deze houdbaarheid blijft ongewijzigd, ongeacht of de flacon geopend is of niet.

Vervaldatum onderaan op de keerzijde van de flacon

Deze verklaring is geldig voor:

  • Tristel Duo ULT: 250 ml & 600 ml: voor high-level desinfectie van invasieve echoprobes
  • Tristel Duo OPH: 250 ml & 600 ml: voor high-level desinfectie van medische instrumenten in de oogheelkunde

Meer weten over Tristel Duo?

Tristel Duo is een snel – slechts 30 sec.! – en eenvoudig high-level desinfecterend schuim. Duo ULT werd speciaal ontwikkeld voor een veilige en arbeidsvriendelijke desinfectie van invasieve echoprobes. Duo OPH biedt een high-level desinfectie voor oftalmologische medische hulpmiddelen op de dienst oogheelkunde.

> Contacteer ons

Deel dit artikel:

Katrin Goderis

Dit bericht is geschreven op 4 april 2018 door Katrin Goderis.

Over Katrin Goderis

Overzicht artikelen geschreven door Katrin

©2022 tristel.com - Ontwikkeld door RobONTWERPT in samenwerking met Joyce Wever