SARS-CoV-2: een uitdaging voor oogheelkundigen

SARS-COV-2 is een nieuw coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Tijdens de SARS-CoV-epidemie bleek traanvocht een mogelijk overdrachtsmedium te zijn. Verwacht wordt dat SARS-CoV-2 zich op vergelijkbare wijze zal verspreiden. Medische hulpmiddelen voor de oogheelkunde die in direct contact komen met het oog, vormen een verhoogd risico op transmissie van het virus.

HELP DE VERSPREIDING VAN SARS-CoV-2 TE VOORKOMEN

Het coronavirus, net zoals het Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS), wordt verspreid door hoestdruppeltjes maar ook door traanvocht.

Volgens het huidig advies van de gezondheidsinstanties heeft SARS-CoV-2 een incubatietijd van 14 dagen. In een recente publicatie wordt echter uitgegaan van een incubatietijd van wel 24 dagen. Patiënten die geen symptomen vertonen kunnen nog steeds besmettelijk zijn. Als gevolg hiervan kan het virus verder worden verspreid wanneer medische hulpmiddelen niet correct worden gedesinfecteerd.

Elk medisch hulpmiddel dat direct contact maakt met slijmvliezen of muceus weefsel (zoals het oogoppervlak), dient een high-level desinfectie te ondergaan, ongeacht of de patiënt al dan niet besmettelijk is.

100% OOG VOOR VEILIGHEID

Tristel Duo OPH desinfecteert medische hulpmiddelen voor de oogheelkunde

Tristel Duo OPH is speciaal ontworpen voor de high-level desinfectie van medische hulpmiddelen voor de oogheelkunde binnen 30 seconden.

-> Tristel Duo OPH helpt de verspreiding van SARS-CoV-2 te voorkomen.

Meer informatie:

http://www.tristel.com

LinkedIn: Tristel Benelux & France

Deel dit artikel:

Marketing-team

Dit bericht is geschreven op 24 maart 2020 door Marketing-team.

Over Marketing-team

Overzicht artikelen geschreven door Marketing-team

©2021 tristel.com - Ontwikkeld door RobONTWERPT in samenwerking met Joyce Wever