Bescherm uzelf en patiënten tegen SARS-CoV-2

Het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2, de veroorzaker van de ziekte COVID-19, verspreidt zich gaandeweg in sneltempo. Het coronavirus wordt zowel via de lucht verspreid via druppeltjes of “droplets”, als via frequent aangeraakte oppervlakken inclusief onze handen. Deze “droplets” belanden op oppervlakken, die aldus drager worden van het virus. Een grondige desinfectie van medische oppervlakken én een doorgedreven handhygiëne zijn essentieel in de strijd tegen het coronavirus.

Desinfectie van medische oppervlakken

Om infecties te voorkomen is het van belang alle medische oppervlakken doeltreffend te desinfecteren. Van het coronavirus werd eerder aangetoond dat het tot negen dagen kan overleven op neutrale oppervlakken. JET en Tristel Fuse for Surfaces zijn sporicidale ontsmettingsmiddelen op basis van chloordioxide met een aangetoonde werkzaamheid tegen de meest resistente virussen waaronder het coronavirus.

Voor medische oppervlakken rondom de patiënt – JET

Tristel Jet est efficace contre le coronavirus
JET is een krachtig sporicidaal desinfectiemiddel dat kan worden ingezet op medische oppervlakken die zich rondom de patiënt bevinden, zoals infuusstaanders, bedrails, matrassen en bedtafels. JET heeft een uniforme contacttijd van één minuut met bewezen werkzaamheid
tegen onder andere virussen en sporen.

Voor muren en vloeren – Fuse Surfaces

Desinfectie van medische oppervlakken met FUSE
Tristel Fuse Surfaces is speciaal ontworpen voor de high-level desinfectie van grote oppervlakken zoals muren en vloeren in kritieke zones van het ziekenhuis. Fuse maakt gebruik van de kracht van Tristels chloordioxide, met bewezen werkzaamheid tegen virussen in slechts
vijf minuten.

HANDHYGIËNE

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO)* worden ziektekiemen hoofdzakelijk via de handen overgedragen. Handhygiëne is daarom een van de belangrijkste maatregelen om de overdracht van ziekteverwekkers en zorginfecties te voorkomen.

WANNEER MOETEN WE ONZE HANDEN WASSEN?

Handen dragen doorgaans veel ziektekiemen met zich mee en moeten worden gewassen met water en zeep:

  • na het hoesten of niezen in de handen
  • na toiletbezoek
  • voor de omgang met voedsel
  • wanneer ze zichtbaar vuil zijn

Voor meer informatie:

www.tristel.com

LinkedIn: Tristel Benelux & France

Deel dit artikel:

Marketing-team

Dit bericht is geschreven op 23 maart 2020 door Marketing-team.

Over Marketing-team

Overzicht artikelen geschreven door Marketing-team

©2022 tristel.com - Ontwikkeld door RobONTWERPT in samenwerking met Joyce Wever