Humaan Papillomavirus (HPV) – Wat je moet weten

Wat is HPV?

Het Humaan Papillomavirus is een klein, niet-omhuld DNA-virus dat wereldwijd veel voorkomt.
Er bestaan meer dan 200 verschillende HPV types. Tristel geeft je een kort overzicht van wat je moet weten.

HPV laat zich indelen in hoge-en lage risico types. HPV kan invloed hebben op het genitale, mond en keelgebied. Het is mogelijk om het virus op te lopen zonder penetratieve seks te hebben. Hoog-risico types worden geassocieerd met baarmoederhals-, hoofd-, en nekkanker. Laag-risico types kunnen resulteren in niet-kwaadaardige gezwellen (wratten) op verschillende lichaamsonderdelen zoals de voeten, handen en ellebogen. De meerderheid van de HPV-infecties geven geen klachten. Het virus wordt als het ware ‘opgeruimd’ door ons afweersysteem. Wanneer HPV-infecties zich herhaaldelijk voordoen, kan dit wel leiden tot ongecontroleerde groei van abnormale cellen wat kan leiden tot HPV gerelateerde kankers.

HPV en medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen die gebruikt worden bij het onderzoeken van de vagina en de baarmoederhals (transvaginale ultrasone probes) en de hals en keel (bv. endoscopen), kunnen dragers zijn van HPV als ze niet correct gedesinfecteerd worden. Voor transvaginale ultrasone probes bevelen de internationale richtlijnen aan om een hoes of condoom te gebruiken tijdens de procedure. Maar, volledige bescherming tegen HPV is hiermee niet gegarandeerd. Studies hebben aangetoond dat condooms een zekere perforatiegraad kennen. Semi-kritische medische hulpmiddelen zoals endocavitaire ultrasound probes, moeten na iedere patiënt ontsmet worden met een high-level desinfectiemiddel. High-level desinfectiemiddelen (HLDs) vernietigen alle micro-organismen (met uitzondering van grote hoeveelheden bacteriële sporen).

WIST JE DAT ENDOSCOPEN, TRANSVAGINALE ULTRASOUND PROBES EN COLOSCOPEN HPV KUNNEN OVERDRAGEN? DIT KAN EEN VOLGENDE PATIËNT INFECTEREN.

Tristel’s werkzaamheid

Tristel’s producten op basis van chloordioxide, zijn werkzaam over het hele spectrum en voldoen aan de eisen van de vooropgestelde Europese Norm (EN 14885:2018).

Een nieuwe wetenschappelijke studie uitgevoerd door Meyers et al. (2020), heeft Tristel DUO en Tristel Trio Wipes System als werkzaam bewezen t.a.v de genotypes 16 en 18 van het HPV met een uniforme contacttijd van 30 seconden.

MAAK EEN EINDE AAN HPV MET TRISTEL TRIO WIPES EN TRISTEL DUO

 

Wilt u op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen, volg dan onze LinkedIn pagina

Volg ons op LinkedIn

Deel dit artikel:

Marketing-team

Dit bericht is geschreven op 11 maart 2020 door Marketing-team.

Over Marketing-team

Overzicht artikelen geschreven door Marketing-team

©2022 tristel.com - Ontwikkeld door RobONTWERPT in samenwerking met Joyce Wever